De kracht van
de bouwadviseur

Met onze ervaring, enthousiasme en praktische insteek helpen wij jou je droompraktijk te realiseren. Jij hebt duizend en een vragen aan ons en wij hebben er ook wel een paar voor jou, dat is allemaal onderdeel van het bouwproces. Samen nemen we daar alle tijd voor, zodat jij bewuste en onderbouwde keuzes kunt maken.

Artikelen over bouw

Ontwerp je droom

Leestijd: 1 min. Je hebt je plan, een pand en in je hoofd wat je...

Licht in je praktijk

Leestijd: 1 min. Daglicht! Dat is heerlijk om in je praktijk te hebben en wordt...

Klimaatinstallatie

Leestijd: 2 min. Je loopt al langere tijd rond met plannen om voor jezelf te...

Ontwerp je droom

Leestijd: 1 min. Je hebt je plan, een pand en in je hoofd wat je...

Licht in je praktijk

Leestijd: 1 min. Daglicht! Dat is heerlijk om in je praktijk te hebben en wordt...

Klimaatinstallatie

Leestijd: 2 min. Je loopt al langere tijd rond met plannen om voor jezelf te...

Video's over bouw

Video afspelen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Video afspelen

Hoe ziet mijn droompraktijk eruit?

Video afspelen

Is je pand geschikt of ongeschikt?

Over de bouwadviseur

Rodenburg Zorg
Tim Rodenburg
Bouw

Mijn naam is Tim Rodenburg. Ik geniet ervan om mensen nog beter te maken dan ze al zijn en hun kwaliteiten “uit te pakken” zogezegd. Daarbij kan ik best prikkelend zijn, met het doel de persoon (nog) mooier maken. Op zakelijke vlak is mijn leidraad, eerlijk en transparant zakendoen en altijd voor de lange termijn. Ik wil een relatie aangaan met de klant voor het leven. 

Veel gestelde vragen

De grootte van je pand is erg belangrijk. Je koopt of huurt een pand op langer termijn, dus dan is het ook belangrijk dat, als de wens er is, er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Het tweede wat erg belangrijk is, is de technische installatie. Heeft het pand een kruipruimte onder de vloer of technisch tussen de vloer? En anders kan je op zoek naar alternatieven voor op de vloer. Tenslotte is de parkeergelegenheid bij het pand een belangrijk aspect.

Maak het visueel, kijk rond op internet. Pinterest is een handige site hiervoor. Of kijk bij andere praktijken voor inspiratie. Uiteindelijk is het dan belangrijk om het heel duidelijk op papier te krijgen. Een voorbeeld van een balie, praktijkruimtes etc. Een vervolg stap is het uitzoeken van materialen, denk hierbij aan mooie vloeren, wanden, plafonds. Dan is het tijd om een ontwerper aan de slag te zetten, maak samen een 3D tekening waarmee je als ware door je praktijk heen kan lopen. Jouw droom is visueel al werkelijkheid geworden, dan is nu de volgende stap; het bouwen van jouw droompraktijk.

Ze zeggen wel eens; “een goede voorbereiding is het halve werk”. En dat geldt ook voor de verbouwing van je praktijk. Als je aan de voorkant alles goed organiseert, zorg je ervoor dat je zometeen een goede bouwstroom hebt. Om de tijdlijn heel goed te begrijpen, is het essentieel dat je weet waar je aansluitingen komen. Waar komt je balie en hoe komt je balie? En je wanden, is die echt 10 meter zoals op de plattegrond? De juiste aansluitingen op de juiste plek. Regel van te voren waar wat komt te staan, zorg dat de tekeningen op de juiste plek gemaakt zijn zodat jij een proces hebt waar je vrolijk van wordt en de juiste tijd aan bouwtijd hebt.

Ben je op zoek?

Mijn vraag staat
er niet tussen

Download het gratis stappenplan

Wij hebben alles wat je wilt weten voor een start of overname van een praktijk op een rij gezet in een helder stappenplan.