Leestijd: 2 min.

Is je pand geschikt voor een mondzorgpraktijk?

Waar moet je op letten?

Je loopt al langere tijd rond met plannen om voor jezelf te starten en dan komt er een pand beschikbaar op een mooie locatie, wat nu? Waar moet je op letten?

Allereerst, kunnen we de buitenunits voor de klimaatinstallatie plaatsen en zo ja waar. De koelbehoefte van een praktijk is groot en daarmee een essentieel onderdeel voor een prettig werkklimaat.

Is er een kruipruimte beschikbaar, goed toegankelijk en droog? Heel belangrijk in verband met de aanleg van het leidingwerk. Zonder kruipruimte zal alles in de vloer gefreesd moeten worden, hier voor moet de cementdeklaag wel dik genoeg zijn. Met een goed begaanbare kruipruimte kunnen de leidingen makkelijk onderlangs worden aangelegd, dit scheelt veel werk en daarmee kosten.

Bij een nieuwbouwpand lezen we graag mee welke voorwaarden er bijvoorbeeld in een huurcontract staan. Je kan namelijk tegen extra kosten aanlopen met sprinklerinstallaties of tegen uitdagingen aanlopen als de capaciteit van jouw pand op gebied van verwarmen en koelen onvoldoende is. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden te noemen.

Voorkomen is beter dan genezen dus vraag ons zo vroeg mogelijk om mee te kijken, dat doen we met jou op locatie. Het kan je een hoop ellende besparen en we doen het graag!

Jouw bouwadviseur

Tim Rodenburg
Rodenburg Zorgoplossingen

Misschien vind je dit ook interessant

Ontwerp je droom

Leestijd: 1 min. Je hebt je plan, een pand en in je hoofd wat je...

Licht in je praktijk

Leestijd: 1 min. Daglicht! Dat is heerlijk om in je praktijk te hebben en wordt...

Klimaatinstallatie

Leestijd: 2 min. Je loopt al langere tijd rond met plannen om voor jezelf te...

Download het gratis stappenplan

Wij hebben alles wat je wilt weten voor een start of overname van een praktijk op een rij gezet in een helder stappenplan.